OnlineGYM

OnlineGYM

Everything about BodyBuilding
OnlineGYM

OnlineGYM

Everything about BodyBuilding

انواع پروتئین

پروتئین یکی از سه گروه اصلی موادغذایی ( کربوهیدرات، پروتئین، چربی ) می باشد . این ماده عامل رشد و ساخت بافتهای عضلانی است.
نکته مهم آن است که بدن توانایی ذخیره پروتئین را برعکس چربی ها و کربوهیدرات ها که در بدن ذخیره می شوند ، را ندارد و بایستی هر چند ساعت یک بار به بدن رسانده شود که این مسئله در مورد بدنسازان جدی تر می باشد.
پروتئین منابع مختلفی دارد که به طور کلی میتوان به دو دسته گیاهی و جانوری تقسیم کرد . پروتئینهای گیاهی منابعی همچون سویا، عدس و … دارد. اما منابع پروتئینهای حیوانی : وی ، شیر ( کازئین ) ، تخم مرغ ( آلبومین ) ، گوشت ( لاکتالبومین ) و … می باشد که در زیر به بحث درباره هر کدام می پردازیم:

پروتئین تخم مرغ یا
آلبومین :
پروتئین سفیده تخم مرغ یا آلبومین از پروتئینهای مهم و ارزشمند میان بدن سازان است که جهت بالا نرفتن سطح کلسترول از مصرف زرده آن خودداری کنید.
آلبومین پروتئینی است که درصد بالایی از اسیدآمینه های ضروری بدن را در بر دارد و همانطور که می دانید بدن قادر به ساخت اسیدآمینه های از منبع پروتئین نبوده و بایستی میزان مناسبی از انها در برنامه غذایی گنجانده شود .
آلبومین از زمان مصرف در حدود یک ساعت و نیم طول می کشد تا هضم شود به همین خاطر منبع مناسبی برای وعده های بعد از تمرین شناخته نمی شود.

پروتئین سویا
:
برای بدنسازان منبع مناسب و مطمئنی به شمار نمیرود ، چون : هضم آن برای معده تا حدودی مشکل است. ترکیبات اسیدآمینه آن زیاد جالب توجه نمی باشد.
اما این پروتئین خواص درمانی خارق العاده ای مخصوصا برای خانمها در بر دارد مانند کنترل فشار خون گرفته تا تنطیم هورمونها در بدن . در مردان نیز در درمان پروستات نقش دارد.

پروتئین شیر یا
کازئین :
ارزش و ترکیب اسیدآمینه های موجود در این منبع از پروتئین از پروتئین سویا بالاتر میباشد اما به آلبومین و وی نمیرسد. مدت زمان جذب و هضم آن هم در حدود ۳ الی ۴ ساعت میباشد.به همین خاطر بهترین زمان مصرف آن قبل از خواب بوده چون در طول خواب بدن با جذب آن نیاز پروتئینی خود را رفع می کند.

پروتئین وی
( WHEY ) :
بهترین و غنی ترین پروتئین برای بدنسازان می باشد و دارای مقادیر بالایی BCAA بوده و تعادل نیتروپنی را بالا می برد. فعالیت زیستی با بیواولیبیتی این پروتئین در مقایسه با سایر پروتئینها بسیار بالا بوده و تقریبا ۱۱۴ در نظر گرفته میشود. ( خاصیت زیستی آلبومین به عنوان کاملترین ۱۰۰ میباشد ) .
این پروتئین دارای انواع گوناگونی از وی هیدرولیز شده تا وی ایزولیت دارد:

وی هیدرولیز شده ( Whey Hydrolyzed ) :

پروتئینی است که تا حدود زیادی ساختمان پروتئینی آن تغییر شکل داده و ساختکان پروتئینی آن تغییر یافته است و اجزای زنجیره پروتئینی آن تجزیه شده است و این مسئله باعث شده تا بیشتر خواص بیولیژیکی خود را از دست بدهد . اما همچنان منبع خوبی برای تامین اسیدآمینه های بدن میباشد.

وی یونیزه شده ( Whey Ion Exchange ) :

از لحاظ کیفیت بسیار بالاتر از هیدرولیز شده میباشد و میتوان گفت که با کیفیت ترین وی بوده که در حالت اولترا فیلتر شده حاوی ۹۰% پروتئین می باشد .این پروتئین طی فرآیندهای خاص توانایی های بیولوژیکی پروتئین در آن افزایش یافته است.

وی میکروفیلتر شده ( Whey Microfiltretion ) :

این پروتئین نیز نوع دیگری از وی بوده و از لحاظ کیفیت در رده دوم قرار دارد و کاملا برابر با کانستریت می باشد . در فرایتد تولید آن جهت بالا بردن درصد هضم و جذب این محصول از فیلترهای میکروسکوپی یا نانوفیلترها استفاده شده است.

وی کانستریت ( Whey Concentrate ) :

نوعی پروتئین وی می باشد که دارای ۸۰% پروتئین است و ۲۰% بقیه را لاکتوز و چربی و مواد معدنی تشکیل می دهد و خواص بیولوژیکی آن بهتر از وی ایزوله شده می باشد اما از لحاظ ریکاوری هیچ تفاوتی با هم ندارند.

وی ایزوله شده :

همانطور که از اسم آن پیداست دارای ۹۰%پروتئین و ۱۰%رطوبت بوده و بدون لاکتوز و چربی میباشد از این رو هضم آسان تری دارد . البته قیمت بیشتری هم نسب به سایر پروتئین ها داراست.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.