OnlineGYM

OnlineGYM

Everything about BodyBuilding
OnlineGYM

OnlineGYM

Everything about BodyBuilding

تکنیک «Rest-Pause»

تکنیک «Rest-Pause» نیز یکی دیگر از تکنیک های پیشرفته تمرین با وزنه است که در این قسمت به شرح و بررسی آن خواهیم پرداخت. توصیف تکنیک های تمرین که مقوله ای کاملاً عملی بوده و پرداختن به آنها نیز نیازمند استفاده از ادوات سمعی و بصری می باشد معمولاً کار دشواری بوده است و شاید بهترین توصیف برای این تکنیک پرداختن به یک نمونه مثال عینی و ملموس در مورد آن باشد:


تا حدی که توان اجرای حرکت به فرم کامل آن را دارید تمرین را ادامه دهید. وزنه را بر روی زمین و یا تکیه گاه گذاشته و به مدت 5 الی 10 ثانیه استراحت و مکث کوتاه داشته باشید. سپس چند تکرار را با همان وزنه ای که قبلاً با آن تمرین کرده اید انجام دهید. زمـانی کـه دیـگر قـادر بـه ادامـه حرکت نبودید وزنه را رها می کنید. بسته به میزان انرژی و بسته به توانی که در عضلات خود حس می کنید می توانید این روند را چندین بار تکرار کنید.

در برخی موارد و در تمرین بر روی برخی عضلات همچون ساق پا و ساعد، فرد ناگزیر از اجرای تکرار های بالا بوده و همین مسئله نیز موجب تجمع اسید لاکتیک در عضلات شده و درد و سوزش شدید را به همراه آورده و فرد را از ادامه دادن تمرین باز می دارد. در صورتی که با شیوه های سنتی 3 در 10 و یا 3 در 8 بر روی این عضلات تمرین کنید رشد چندانی را در طولانی تجربه نخواهید کرد اما با استفاده از این تکنیک می توان فشار زاینده ای را بر روی این دسته از عضلات اعمال کرده و آنها را تحریک به رشد کرد.


زمانی که بر روی عضلات ساق پا تمرین کرده و قصد پیاده کردن این تکنیک در مورد این عضله دیر رشد را داشته باشید باید ابتدا این عضلات را تا مرز ناتوانی پیش برده و سپس به مدت چند ثانیه استراحت کوتاه را لحاظ کرده و سپس ست بعدی را تا ناتوانی عضله ادامه داده و این روند تمرین و استراحت را به تعدادی که در برنامه دارید تکرار کنید.

گفته می شود برای رشد دادن عضلات ساق باید از تکرارهای بالا استفاده کرد اما به جرات می توان گفت که تداوم تمرین به صورت ست های 40 تایی بر روی عضلات ساق مخصوصاً زمانی که از وزنه های سنگین استفاده می شود نیز چندان عملی و قالب اجرا به نظر نمی رسد.


این در حالی است که با استفاده از این تکنیک می توان فرصت کوتاه لازم برای ریکاوری عضلات را در اختیار آنها قرار داده و بدون اینکه از حال و هوای تمرین خارج شویم آوار تمرین را دوباره بر سر عضله مورد نظر خراب کنیم. در این حالت عضلات چاره ای به جز رشد نخواهند داشت و هرگز نمی توان سر پیچی و نافرمانی عضلات را محتمل دانست.


مدت زمان کوتاهی که بین ست ها استراحت و یا به قولی مکث می کنید فرصت لازم برای تجزیه شدن اسید لاکتیک در عضلات را در اختیار عضلات قرار داده و امکان اجرای موفق تکرارهای بعدی را برای شما فراهم می کند. در طی استراحت و مکث کوتاهی که در بین ست ها دارید می توانید عضلات خود را ماساژ بدهید. ماساژ دادن عضلات در بین ست ها به تجزیه شدن هر چه بهتر و هر چه سریع تر اسید لاکتیک در عضلات کمک خواهد کرد. حتماً اطلاع دارید تمریناتی که در باشگاه های پرورش اندام انجام می دهید در در اغلب موارد در سیستم اسید لاکتیک در جریان است.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.